Er was een 23cm link tussen PI8RTY/PI8CWG in Geldrop en de node PI1EHV op de TUE in Eindhoven toen het BBS nog actief was. We hebben toen foto's gemaakt, maar we zijn helemaal vergeten ze op de site te plaatsen! Hier zijn ze dan toch eindelijk.
Aan de kant van PI1EHV werd voor de link een door Andre PB0AJN zelf gebouwde LinkTRX I gebruikt. Deze werd aangesloten op de computer van de node.
Andre PB0AJN verbindt de modemkabel met de node PC.
Hier is de kabel al een stukje verder in het binnenste doorgedrongen. Op de rechter kast staat de PC. Er in zitten een aantal Kenwood 23cm sets. In de linker kast zit de rest van de transceivers van de node, deze zijn allemaal zelfbouw.
Mooie dradenboel in de middelste kast. Dit zijn de filters van de 70cm repeater PI2EHV, die ook in deze kast zit.
Fantasierijke opstelling van de antenne van de DCF77 tijdontvanger van de node. De staafantenne aan het zwarte blokje moest verticaal blijven, dus dan maar een flesje in.
Een stukje verderop in dezelfde ruimte staat de morsecursus PI7CWE
De zelfbouw zenders. Bovenop duidelijk twee 9k6 modems met opgebouwde TNC's.
Hier gaat de lade met de LinkTRX I naar binnen.
Er moet op het laatste nippertje altijd wat gesoldeerd worden. Links op de foto Joop PE1DNA, de beheerder van de node. Op de achtergrond verzet Joop ontzettend veel werk om PI1EHV in de lucht te houden.
Neerzicht op de knutseltafel voor de kasten van de node. Het bruine stokje wat linksonder op de foto op een kast ligt is de door Andre zelf gebouwde 23cm yagi antenne die uiteindelijk de verbinding is gaan verzorgen. Het glimmende vierkant op de knutseltafel is een 23cm dubbelquad antenne die via de PWGN was aangeschaft. Maar de plug was niet goed aan de antenne bevestigd, er was interne kortsluiting in de plug waardoor de antenne niet werkte.
Een poging tot reparatie hiervan mislukte zodat het toch de yagi werd. Deze werd later bij het raam tegen de muur aan bevestigd en heeft een hele tijd voor een prima verbinding gezorgd.
Dit is wat je ziet als je voor het raam gaat staan. Heel in de verte ligt Geldrop, waar het tegenstation van de 23cm verbinding stond.
Aan een van de antennes op het dak moest ook nog wat geknutseld worden. De antenneverzameling is gedeeltelijk van de node en gedeeltelijk van de ESRAC amateur radio club van de TUE.
Alles in orde, dus het intikken van toverwoorden nodig om de verbinding met Geldrop tot leven te wekken kon beginnen. Achter Joop staat de tweede sysop PA3DSC.
Nu sta ik zelf ook eens op de foto. De gebruikte camera had gelukkig een zelfontspanner.
De transceiver moest nog een pietsje op frequentie gezet worden. Rechts naast de transceiver het modem.
De transceiver kast van de andere kant bekeken.