Brand in Hoogeloon

alhtt.jpg

Maandagochtend 9 oktober 2000 kregen we het schokkende bericht te horen dat de loods van Ton PE1ALH tot de grond toe was afgebrand. Ton zelf mankeert gelukkig niets.

Ton PE1ALH is een prominent zendamateur in Oost-Brabant, die er om bekend staat dat hij een enorme verzameling meetapparatuur en elektronisch materiaal had, waar veel zeldzame en unieke stukken tussen zaten. Alle zendamateur vlooienmarkten worden door hem afgesnuffeld op zoek naar nieuwe aanwinsten voor de verzameling.

Als je om hulp verlegen zit staat Ton altijd voor je klaar, door uit te rukken met de benodigde apparatuur of door materiaal ter beschikking te stellen. Ook was hij bereid voor de verenigingen en diverse amateurs materialen in zijn loods op te slaan.

Nagenoeg de complete verzameling meetapparatuur is nu verloren. Ook de spullen van 'Ome Chris', een elektronica liefhebber die na zijn dood een enorme hoeveelheid elektronische knutselonderdelen achterliet, zijn nu verloren, want Ton had ze voor de VERON afdeling Eindhoven, die de nalatenschap beheerde, opgeslagen in zijn loods.

Toen we een keer op bezoek waren bij Ton om de spullen van Ome Chris te aanschouwen (die toen net waren aangekomen) hebben we deze foto's gemaakt.

alh-chrt.jpgalh-chr2.jpg

Ton aanschouwt de zojuist geloste enorme hoeveelheid Ome Chris spullen.

alh-grk1.jpgalh-grk2.jpg

Links in de hoek van de loods stond de verzameling 'grijze kastjes' opgesteld. Deze foto's geven maar een minimale indruk van hoeveel apparatuur het eigenlijk was, want alles was met spoed op een hoop gezet om ruimte voor de Ome Chris spullen te maken.

alh-grk3.jpgalh-grkr.jpg

Het heeft tientallen jaren geduurd om deze apparatuur bij elkaar te krijgen. Behalve deze hoek waren er ook nog allerlei stellingen waar kleinere apparatuur in stond. Hiervan zijn geen foto's.

alh-uni1.jpgalh-uni2.jpg

Ook stond er een Unimog radiowagen uit het leger in de loods. Deze wagen was geheel compleet, voorzien van alle radio apparatuur die er oorspronkelijk ook in gezeten had. Hij was ook ondergesneeuwd geraakt toen er ruimtegebrek kwam.


Als u denkt dat u het kunt verdragen, klik dan hier om te zien hoe de situatie nu is.


Terug naar VRZA Oost-Brabant pagina